Despre program

În școlile din mediul rural, 31.2% dintre elevi obțin medie sub 5 la Evaluarea Națională iar rata abandonului școlar este îngrjorătoare – în ultimii ani rata de abandon a fost de 1,5 ori mai mare în școlile din mediul rural decât în cele din mediul urban. În cele mai multe cazuri, abandonul școlar este determinat de lipsa resurselor materiale (în mediul rural rata sărăciei este de 3 ori mai are decât în mediul urban) și de rezultatele școlare foarte slabe.

Scopul programului îl reprezintă menținerea în populația școlară a elevilor cu rezultate slabe la școală și susținerea lor pentru acumularea bagajului de cunoștințe necesar pentru promovarea examenului de Evaluare Națională cu medie peste 6. 

În cadrul programului “Nouă ne pasă”  în 2016, am lansat programul de centre afterschool în cadrul căruia asigurăm finanțarea pentru programe afterschool în școli din comunitățile rurale dezavantajate.  În anul școlar 2017-2018, 15 școli din mediul rural din județele Buzău, Constanța, Dolj, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Teleorman implementează centre afterschool Nouă ne Pasă.  În cadrul celor 15 școli, profesorii organizează grupe de învățare asistată pentru elevii cu performanțe școlare slabe și colaborează cu ceilalți actori din comunitate, pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă elevii (lipsa rechizitelor și a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de bază, lipsa serviciilor de consilieriere și orientare în carieră).