O campanie inițiată de
Fundatia eMAG
Cu sprijinul
Flanco
Fundatia eMAG

Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 și în prezent implementează trei programe educaționale.

1. Programul ”Hai la Olimpiadă!” li se adresează comunităților de profesori și elevi care urmăresc performanța la matematică, fizică și informatică prin susținerea unui program de pregătire la nivel național. În afara suportului acordat loturilor selectate pentru concursurile internaționale pentru aceste materii și celor mai importante concursuri naționale, începând din 2013, Fundația eMAG a lansat o rețea de centre de pregătire ”Hai la Olimpiadă!” la care poate aplica orice elev din sistemul public de învățământ care dorește să se antreneze pentru concursurile locale sau naționale. În anul școlar 2020 – 2021 activează 53 de astfel de centre în 25 de orașe din țară, de care beneficiază 6.058 de elevi din ciclurile gimnaziale și de liceu.

2. Programul ”Nouă ne pasă” a fost lansat inițial (2014) ca o serie de acțiuni prin care ofeream resursele necesare pregătirii școlare unor comunități cu posibilități restrânse. În 2016 am definit un mod de intervenție unitar prin implementarea de centre after-school în zone rurale. În prezent, funcționează 46 de centre after-school în care 1.227 copii se pregătesc pentru a putea finaliza cel puțin ciclurile de învățământ obligatoriu.

3. Programul ”140 de bătăi pe minut” urmărește să reafirme practica sportivă ca instrument indispensabil al procesului educațional și de formare a copiilor. Susținem organizarea unei serii de evenimente sportive dedicate copiilor și încheiem parteneriate cu cluburi sportive care le cultivă copiilor plăcerea de a face mișcare, fără pretenții la performanță.

Flanco

La peste 25 de ani de la deschiderea primului magazin, Flanco este unul dintre cei mai importanți retaileri de produse IT&C, electronice și electrocasnice din România.

Cu o echipă de peste 1500 de angajați, Flanco Retail are o rețea de peste 150 magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 110 orașe din toată țara.

„Ne-am propus să contribuim la dezvoltarea fiecărei zone și comunități în care suntem prezenți. Considerăm că educația reprezintă o prioritate firească și o responsabilitate pentru o companie cu o prezență puternică în teritoriu, fiind o modalitate de a da înapoi ceva folositor și durabil comunității în care ne dezvoltăm. De aceea, ne-am bucurat să putem susține programul ”Nouă ne pasă”.
Pe lângă ajutorul material, indispensabil în astfel de proiecte, ne dăm seama că fără implicarea efectivă a oamenilor, ele nu pot prinde contur și rădăcini. Pentru că ne-am propus să ne implicăm pe termen lung și să facem o schimbare de durată, colegii noștri din apropierea localităților selectate în program vor încerca să dea direct o mână de ajutor, devenind, în timp, ambasadori ai proiectului.
“Nouă ne pasă” este, de fapt, mai mult decât un proiect. Nu este pe termen scurt, nu este pe perioadă determinată. Este un angajament pentru viitor, cu rezultate pe care o să le vedem în timp, dar care cu siguranță vor avea o forță de creștere exponențială.” Dragoș Sîrbu – CEO Flanco

Mai multe informații despre Flanco, găsiți pe flanco.ro și pe pagina Facebook facebook.com/Flanco.Ro.