Despre noi - Noua ne pasa

Fundatia eMAGFundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 și în prezent implementează trei programe educaționale.

Programul ”Hai la Olimpiadă!” li se adresează comunităților de profesori și elevi care urmăresc performanța la matematică, fizică și informatică prin susținerea unui program de pregătire la nivel național. În afara suportului acordat loturilor selectate pentru concursurile internaționale pentru aceste materii și celor mai importante concursuri naționale, începând din 2013, Fundația eMAG a lansat o rețea de centre de pregătire ”Hai la Olimpiadă!” la care poate participa orice elev care dorește să lucreze la un nivel peste medie. Până în prezent au fost implementate 35 astfel de centre de pregătire, în 19 orașe din țară și unde se pregătesc 5.003 de copii din ciclurile gimnaziale și de liceu.

Programul ”Nouă ne pasă”, face legătura între cei care doresc să învețe și resursele care le lipsesc. Acest program li se adresează comunităților proactive care au inițiative pentru a ajunge la un nivel mai bun de pregătire și care au nevoie de susținere pentru aceste inițiative. În cadrul programului implementăm centre afterschool care urmăresc să reducă rata abandonului școlar și să crească performanța școlară a elevilor care nu reușesc să mențină ritmul de învățare. În acest moment, 12 școli din comunități din mediul rural găzduiesc centre afterschool frecventate de peste 450 de copii, 71 de profesori dedicați fac parte din echipele de proiect locale.

Programul ”140 de bătăi pe minut”  urmărește să reafirme practica sportivă ca instrument indispensabil al procesului educațional și de formare a copiilor.

 

FlancoLa peste 20 de ani de la deschiderea primului magazin, suntem unul dintre cei mai importanți retaileri de produse IT&C, electronice și electrocasnice din România.

Cu o echipă de peste 1400 de angajați, Flanco Retail are o rețea de 114 magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 68 de orașe din toată țara.

Ne-am propus să contribuim la dezvoltarea fiecărei zone și comunități în care suntem prezenți. Considerăm că educația reprezintă o prioritate firească și o responsabilitate pentru o companie cu o prezență puternică în teritoriu, fiind o modalitate de a da înapoi ceva folositor și durabil comunității în care ne dezvoltăm. De aceea, ne-am bucurat să putem susține programul ”Nouă ne pasă”.

Pe lângă ajutorul material, indispensabil în astfel de proiecte, ne dăm seama că fără implicarea efectivă a oamenilor, ele nu pot prinde contur și rădăcini. Pentru că ne-am propus să ne implicăm pe termen lung și să facem o schimbare de durată, colegii noștri din apropierea localităților selectate în program vor încerca să dea direct o mână de ajutor, devenind, în timp, ambasadori ai proiectului.

“Nouă ne pasă” este, de fapt, mai mult decât un proiect. Nu este pe termen scurt, nu este pe perioadă determinată. Este un angajament pentru viitor, cu rezultate pe care o să le vedem în timp, dar care cu siguranță vor avea o forță de creștere exponențială.

Despre noi, găsiți mai multe pe www.flanco.ro și pe pagina noastră de Facebook, www.facebook.com/Flanco.Ro.