O campanie inițiată de
Fundatia eMAG
Cu sprijinul
Flanco
Fă o faptă bună de #GivingTuesday

Fă o faptă bună de #GivingTuesday

Astăzi, 3 decembrie 2019, este Giving Tuesday – mișcarea globală a generozității care confirmă puterea oamenilor de a-și transforma comunitățile. A fost inițiată în 2012, iar în ultimii ani a inspirat sute de milioane de oameni să ofere, să colaboreze și să ajute. Ziua de Giving Tuesday devine o punte între cei care au nevoie și cei care pot oferi.

Noi știm că în satele românești trăiesc mulți copii care au nevoie de ajutorul nostru. Lipsa resurselor materiale ajunge în final să-i priveze și de educație, creându-se astfel un cerc vicios care continuă să țină aceste comunități departe de ceea ce numim noi normalitate. Tot lipsa opțiunilor îi duce pe unii părinți departe de casă, dar fie că vorbim despre familii destrămate sau despre lipsa resursele materiale necesare, victimele sunt copiii pentru care școala a trecut într-un plan secundar.

Credem cu tărie că doar prin educație putem să-i includem pe acești copii în societatea noastră. Împreună cu Flanco sprijim 100 de cadre didactice care oferă cursuri de educație remedială pentru 758 dintre elevii cu cele mai mari nevoi. Ne-am propus să fim alături de acești copii cel puțin 3 ani, dar știm sigur că există și mulți alți copii care au nevoie de ajutor, iar pentru acest parcurs avem nevoie de ajutorul tău.

Îți lansăm invitația să contribui la dezvoltarea acestor copii în secțiunea centre after-school. Ai posibilitatea de a dona orice sumă, fie pentru susținerea unui elev în cadrul proiectelor locale, fie pentru implementarea unui centru. Dascălii din județele Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și Vrancea care vor să dezvolte un astfel de centru în comunitățile lor sunt invitați să propună pentru finanțare proiecte care să le asigure elevilor condițiile necesare pentru continuarea studiilor.