O campanie inițiată de
Fundatia eMAG
Cu sprijinul
Flanco
Închiderea perioadei de înscriere a aplicațiilor pentru anul școlar 2021-2022

Închiderea perioadei de înscriere a aplicațiilor pentru anul școlar 2021-2022

Pe 23 aprilie s-a încheiat perioada de înscriere pentru apelul de proiecte lansat în cadrul programului NOUĂ NE PASĂ, pentru crearea de noi centre after school precum și pentru reînscrierea celor deja existente pentru anul școlar 2021-2022.

Lansat în 2016, programul oferă sprijin acelor profesori ce doresc să ajute elevii din mediul rural aflați într-o situație materială sau familială dificilă. Sprijinul constă în organizarea de centre after school unde copiii pot recupera ori aprofunda materia predată la școală și unde, totodată, primesc o masă caldă și material de studiu, acolo unde este necesar.

În anul școlar 2020-2021 au fost susținute 46 de centre after school în care au studiat 1227 de elevi.

Rezultatele bune obținute de copiii incluși în program, precum și dezvoltarea personală a acestora, ne determină să ne dorim extinderea programului și în alte școli din mediul rural unde profesori și învățători implicați doresc să sprijine pregătirea acelor copii pentru care continuarea studiilor elementare reprezintă o problemă.
Astfel, anul școlar 2021-2022 va însemna extinderea programului prin includerea de noi centre ce vor fi selectate dintre cele 138 de aplicații primite. Procesul de selecție se desfășoară în două etape; prima, analizarea aplicațiilor și alegerea celor în care sunt detaliate informațiile despre cursuri, spații, copii, metodă de predare. În urma acestei preselecții, vom organiza un workshop, în cursul lunii septembrie, pentru a stabili împreună ce ne dorim și cum le putem real oferi copiilor un sprijin la învățătură. Rezultatele finale și deschiderea noilor centre after school vor fi anunțate pe 10 octombrie, la foarte scurt timp după începutul noului an școlar.

Mai multe informații despre centrele „Nouă ne pasă” găsiți aici.
Despre program, cel mai frumos povestesc profesorii, copiii și părinții: