O campanie inițiată de
Fundatia eMAG
Cu sprijinul
Flanco

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Cine suntem si cum ne puteți contacta

Fundatia eMAG pentru educatie este constituita conform Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu toate modificarile ulterioare la initiativa fondatorului unic DANTE INTERNATIONAL S.A., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Soseaua Virtutii nr. 148, sector 6, cu numar de ordine in Registrul Comertului J40/372/23.01.2002, cod unic de inregistrare fiscala RO14399840 (in continuare “Fundatia eMAG” sau “noi“).

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam sa contactati Responsabilul Fundatiei eMAG cu protectia datelor la adresa de e-mail data.protection@fundatiaemag.ro sau prin posta sau curier la adresa Soseaua Bucuresti-Nord nr. 15-23, Swan Office Park, Windsor Building, etaj 5, Voluntari, Judetul Ilfov – cu mentiunea: in atentia Responsabilului Fundatiei eMAG cu protectia datelor.

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al Fundatiei eMAG, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protectia datelor” sau „GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu serviciile noastre socio-educationale.

Programul “Noua ne pasa” sustine profesorii care doresc sa-i ajute pe copiii din mediul rural cu o situatie materiala sau familiala dificila. Echipele de profesori implementeaza centre after-school unde copiii recupereaza materia restanta, capata incredere in sine si gasesc motivatia corecta pentru continuarea studiilor. Contribuim astfel la reducerea abandonului scolar in mediul rural. In acest context este necesar sa colectam si sa prelucram o serie de date personale pentru a ne asigura ca un numar cat mai mare de copii beneficiaza de educatie.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

Datele minorilor cooptati in programul Noua ne pasa si ale parintilor lor/reprezentantilor legali. In general, colectam aceste date prin intermediul profesorilor organizatori care le inregistreaza in aplicatia dedicata Programului. Cu titlu de exemplu, pentru inscrierea elevului minor in cadrul programului „Noua ne pasa” colectam urmatoarele date cu caracter personal ale reprezentant legal, si ale copilului minor:

  1. nume si prenume (parinte/reprezentant legal si minor);
  2. gen (parinte/reprezentant legal si minor);
  3. data nasterii (parinte/reprezentant legal si minor);
  4. imagine foto/video si audio-voce (parinte/reprezentant legal si minor);
  5. judetul, localitatea de domiciliu si localitatea in care invata minorul;
  6. scoala si/sau liceul in care este inscris minorul si clasa;
  7. detalii despre experienta si rezultatele anterioare ale minorului in sistemul educational;
  8. detalii despre experienta anterioara a minorului din programul „Noua ne pasa”;
  9. rezultatele scolare ale minorului si numarul de absente;
  10. evaluarea psihologica a minorului;
  11. detalii despre situatia socio-economica a familiei precum numarul membrilor din familie, nivelul educational al parintilor, venituri, probleme familiale, financiare si medicale.

Datele profesorilor participanti la programul „Noua ne pasa”. In vederea evaluarii propunerilor de proiecte pentru finantare in programul „Noua ne pasa” sunt colectate urmatoarele date cu caracter personal ale profesorilor:

  1. Nume/prenume;
  2. Materie predata in scoala;
  3. Materie predate in proiect;
  4. Numar de ani de experienta in invatamant;
  5. Numar de ani de experienta in scoala;
  6. Experienta in activitati de remediere scolara;
  7. CV-uri;

In plus fata de cele de mai sus, mai colectam, in cazul profesorului coordonator, si Adresa de e-mail, nr. telefon, functia in scoala.

Datele donatorilor. Atunci cand donati sume de bani pentru sustinerea programului „Noua ne pasa” colectam datele dvs. cu caracter personal, in calitate de operator de date cu caracter personal, direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti:

  1. nume si prenume;
  2. adresa de e-mail si numar de telefon.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele cu caracter personal furnizate in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor Fundatiei eMAG in beneficiul minorilor:

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  • Evaluarea si selectarea propunerilor de proiecte;
  • Crearea profilului de elev in cadrul platformei „Noua ne pasa”;
  • Asigurarea serviciilor educationale – sesiuni de educatie remediala pentru minorul inscris in program.
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile cu privire la serviciile Fundatiei eMAG.

Temeiul legal al acestui tip de prelucrare este relatia de tip contractual cu reprezentantul legal al minorului sau profesorii coordonatori.

2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de pregatire pentru performanta educationala. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul copilului dvs, va putem invita sa ne spuneti parerea dvs. (prin completarea unor chestionare) sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si evaluari statistice.

Temeiul legal al acestui tip de prelucrare este interesul nostru legitim de a perfectiona serviciile oferite.

3. Pentru promovare

Vrem sa va tinem la curent cu privire la serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite mesaje (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la servicii similare sau complementare cu cele pe care le-ati folosit, informatii cu privire la programe educationale, informatii referitoare la concursuri educationale precum si alte comunicari cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Temeiul legal al acestui tip de prelucrare este interesul nostru legitim de a face cunoscute serviciile noastre, atat cele la care ati apelat deja sau cele care pe care le-am putea desfasura pe viitor.

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de promovare pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin contactarea Fundatiei eMAG folosind detaliile de contact descrise mai sus.

In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de promovare, urmand sa dam curs cererii dvs.

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea. Acestea pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei programului Noua ne pasa fata de atacuri cibernetice:
  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. in calitate de reprezentant legal si/sau ale copilului minor urmatoarelor categorii de destinatari:

  1. cadrelor didactice care predau sesiuni educatie remediala in cadrul programului „Noua ne pasa”;
  2. partenerilor Fundatiei eMAG in scopul indeplinirii scopului colectarii datelor cu caracter personal;
  3. furnizorilor de servicii de curierat;
  4. furnizorilor de servicii de comunicare/ relatii publice/marketing/telemarketing;
  5. furnizorilor de servicii IT;
  6. altor entitati cu care putem dezvolta programe comune.

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

Furnizarea datelor nu este obligatorie, dar refuzul determina imposibilitatea de va contacta si implicit demararea procesului de inscriere si participarea elevului la serviciile din cadrul programului „Noua ne pasa”

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

In masura in care un proiect este aprobat datele cu caracter personal colectate anterior si pe durata desfasurarii proiectului vor fi pastrate dupa cum urmeaza:

  • datele minorilor si ale parintilor/reprezentantilor legali vor fi pastrate pana la implinirea de catre copilul minor (inscris in programul Noua ne pasa) a varstei de 18 ani. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea profilului de elev si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.
  • datele profesorilor implicati in proiect vor fi pastrate pe durata prevazuta de legislatia fiscala in vigoare precum si de legislatia referitoare la arhivare. Orice date cu caracter personal care nu fac obiectul legislatiei fiscale/arhivarii vor fi pastrate pe o durata de 3 ani de zile de la data incetarii raporturilor contractuale.
  • datele donatorilor vor fi pastrate in conformitate cu dispozitiile legislatiei fiscale.

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos. Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta inregistrarii in cadrul programului „Noua ne pasa”. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor parti. Nu vom da curs unei cereri de acces in cazul in care raspunsul nostru ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate Descriere
Accesul Puteti sa ne cereti:

  • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
  • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
  • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
Rectificarea Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.
Stergerea datelor Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau
  • dati curs unui drept legal de a va opune; sau
  • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
  • ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

  • pentru respectarea unei obligatii legale; sau
  • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare.

Restrictionarea prelucrarii datelor Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

  • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau
  • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:

  • avem consimtamantul dvs.; sau
  • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau
  • pentru a proteja drepturile Fundatiei eMAG sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelor Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:

  • prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe incheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.
Opozitia Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:

  • produce efecte juridice cu privire la dvs; sau
  • va afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:

  • ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.;
  • este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs; sau
  • se bazeaza pe consimtamantul dvs explicit.
Plangeri Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. in Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.r

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.