Întâlnire cu olimpicii 2013

A trecut aproape un an de la prima noastră acțiune – premierea medaliaților la olimpiadele internaționale de matematică, fizică și informatică 2012. Loturile naționale nu s-au dezmințit nici anul acesta. Cei 15 reprezentanți ai României la aceste competiții au câștigat în 2013 4 medalii de aur, 7 de argint și 4 de bronz. Am organizat, ca o urmare firească, o a doua ediție a festivității de premiere, de data asta sub un alt concept.

Mai întâi, am intenționat să-i aducem împreună pe cât mai mulți dintre cei care contribuie la fenomenul performanței – olimpici, foști olimpici, profesori pregătitori de liceu, profesori de gimnaziu, coordonatori ai loturilor și nu numai. Pe de altă parte, am vrut ca la eveniment să fie prezenți și reprezentanți ai presei și ai unor companii de prestigiu; ni se pare important să-i cunoască pe acești oameni speciali și nu suficient de apreciați, să le devină apropiați și, de ce nu, să îi sprijine în demersurile lor pentru a obține rezultate excelente în continuare. Nu în ultimul rând, am vrut să subliniem că este un eveniment pentru cei mai buni și am urmărit să îi facem să se simtă speciali. Așa că, pe lângă cei 165 000 lei oferiți ca premii, l-am rugat pe Cătălin Ștefănescu să fie gazda evenimentului și i-am invitat pe Nicușor Dan și pe Alex Găvan să ne împărtășească din experiența lor despre performanța dincolo de concursurile școlare.

Nu în ultimul rând, am vrut să subliniem că este un eveniment pentru cei mai buni și am urmărit să îi facem să se simtă speciali. Așa că, pe lângă cei 165 000 lei oferiți ca premii, l-am rugat pe Cătălin Ștefănescu să fie gazda evenimentului și i-am invitat pe Nicușor Dan și pe Alex Găvan să ne împărtășească din experiența lor despre performanța dincolo de concursurile școlare.

Iar pentru a spori atmosfera festivă, după ce i-am cunoscut și premiat pe medaliații de anul acesta și pe profesorii cu care s-au pregătit, pe scena aulei Bibliotecii Centrale Universitare Carol I au pășit Irina Sârbu & Band. Oamenii care sunt mai obisnuiți cu solo-urile rezolvărilor de probleme au avut parte de puțin swing și ceva improvizație.

S-ar putea să sune copilăros, dar impresia noastră este că acești 150 de oameni care au răspuns invitației noastre de ieri… s-au bucurat. Și, cu riscul de a fi și mai copilăroși, acesta este pentru noi răspunsul pe care îl așteptam; bucuria lor ne spune că fenomenul performanței va continua pentru că, dincolo de determinările strict tehnice, este expresia implicării sufletești necesare pentru a ajunge la aceste rezultate remarcabile. Vorbim atât despre olimpici și despre profesorii care știu să-i aducă la acest nivel de performanță, cât și despre toți cei care s-au arătat interesați de acest fenomen, îi înțeleg importanța și fac eforturi pentru a-i susține.

Alte recomandări