Proiecte finanțate

Granturile Nouă ne pasă sunt un instrument de sprijin financiar lansat de Fundația Nouă ne pasă, pentru finanțarea proiectelor din domeniul educației.

Asociația Club de Dans Callatis Fantasy

Asociația Club de Dans Callatis Fantasy

Asociația Club de Dans Callatis Fantasy activează în orașul Mangalia, oraș în care ofertele pentru activități extracuriculare pentru copii sunt extrem de reduse. Deși asociația oferă și servicii standard de after-school, le propune copiilor și organizarea de ateliere săptămânale de dans, gimnastică, dezvoltare personală, teatru și desen. Aplicația pentru un unul din granturile Nouă ne pasă a venit ca o soluție pentru implementarea acestor ateliere de educație alternativă pe care părinții nu le pot susține financiar. Beneficiarii acestui grant sunt 200 de copii cu vârste între 5 și 12 ani care au astfel șansa de a-și îmbunătăți rezultatele școlare, de a deveni mai creativi și de a integra și activități sportive în programul săptămânal.

Beneficiari: 200 de elevi din Mangalia, jud.Constanța

Perioada de implementare: 01.11.2024 –31.06.2025

Asociația Studenților din Universitatea Tehnică

Asociația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Asociația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca sprijină de peste 30 de ani comunitatea studențească prin inițiative de dezvoltare profesională și personală. Urmând modelul marilor universități din lume, proiectul PoliSport îi invită pe studenți să participe la campionate interne de fotbal și baschet, integrând astfel sportul și competiția în viața universitară, ca activitate complementară studiului. Pe lângă organizarea competițiilor propriu-zise, proiectul PoliSport propune și sesiuni de mentorat pentru cei 350 de tineri beneficiari, iar dincolo de efectele benefice ale practicării sportului, așteptăm și o creștere a nivelului de coeziune în comunitatea studențească a Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Beneficiari: 350 de studenți din Cluj-Napoca, jud.Cluj

Perioada de implementare: 01.11.2024 –31.12.2024

Asociația Home of Strings

Asociația Home of Strings

Proiectul finanțat: „Reîntoarcerea muzicii baroce”

Prin acest proiect, Asociația Home of Strings readuce în atenția publicului meloman compoziții uitate ale muzicii baroce. Proiectul presupune, pe de-o parte, reconstituirea manuscriselor originale și organizarea de concerte lunare la Biblioteca Națională a României, în perioada septembrie-decembrie 2024, pe de altă parte. Spectacolele vor include piese pentru soprană, oboi, flaut, vioară, clavecin și violoncel și vor oferi participanților ocazia să discute și să împărtășească impresii despre aceste bucăți muzicale scoase din arhivă.

Perioada de implementare: 01.09.2024 –31.12.2024

Asociația Casa "Buna Mică"

Asociația Casa "Buna Mică"

Proiectul finanțat: „Tradiții culinare de la bunica”

Asociația Casa "Buna Mică" reunește membri ai comunității Pesac, din județul Timiș, pentru a păstra și transmite tradițiile și obiceiurile locale. Prin proiectul „Tradiții culinare de la bunica”, 120 de copii vor participa la ateliere săptămânale unde vor învăța să pregătească rețete tradiționale alături de bunicile din sat, în cadrul unor șezători tematice găzduite în una din casele care păstrează vie istoria locului.

Beneficiari: 120 de elevi din comuna Pesac, jud.Timiș

Perioada de implementare: 01.08.2024 –31.12.2024

Asociația Datini - Educație – Cultură- Găujani

Asociația Datini - Educație – Cultură- Găujani

Proiectul finanțat: "Împuternicire prin Educație: Ateliere Vocaționale și Dezvoltare a Literației în Comunitatea Rurală"

Asociația Datini - Educație - Cultură, activă de 12 ani în comuna Găujani, cunoaște bine nevoile sociale și educaționale ale copiilor din comunitate și vine cu soluții aplicate pentru a-i ține aproape de școală și pe cei din zonele marginale.

Prin actualul parteneriat, asociația va organiza ateliere de lectură pentru 50 de astfel de copii, oferindu-le șansa de a descoperi lumea cărților, sau altfel spus, de a descoperi lumea prin cărți.

De asemenea, 20 dintre acești copii, respectiv cei din clasele a VII-a și a VIII-a, sunt invitați să participe și la ateliere vocaționale unde își vor putea obiectiva opțiunile pentru continuarea studiilor ori legate de alegerea unui meșteșug local pe care să-l ducă mai departe.

Beneficiari: 50 de elevi de 7-15 ani din Comuna Găujani, jud.Giurgiu

Perioadade implementare: 01.05.2024 –30.11.2024

Asociația de sprijin a activității Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Asociația de sprijin a activității Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Proiectul finanțat: „Olimpiada Satelor din România”

Inspectoratul Județean Cluj implementează un proiect prin care urmărește să-i promoveze și să-i stimuleze pe copiii din școlile rurale pasionați de matematică. ”Olimpiada Satelor din România” a ajuns la ediția cu nr. XIII, iar noi suntem încântanți să îi putem susține și anul acesta. Mai mult decât continuarea proiectului pe termen nelimitat, sperăm ca inițiativa să funcționeze și ca model de bună practică pentru ridicarea nivelului general de pregătire în școlile rurale.

Beneficiari: elevi de casele IV-VIII din mediul rural

Perioada de implementare: 01.02.2024 – 31.05.2024

Fundația “Instrucție – Creativitate - Artă”

Fundația “Instrucție – Creativitate - Artă”

Proiectul finanțat: CONCURSUL DE ESEU MUZICOLOGIC ȘI INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ „IOSIF SAVA”

 

Timpul rămas după școală și lecții poate fi tot o formă de învățare pentru copiii care își doresc să descopere mai mult. Pentru unii dintre acești copii, matematica și fizica înseamnă un univers care poate fi explorat la niveluri mult mai profunde, pentru alții răspunsul poate veni din sport, iar pe alții chemarea îi poate duce în lumea artelor. Noi credem că toate aceste drumuri trebuie să fie pavate și luminate. Este și motivul pentru care am rămas aproape de Concursul Național de Muzică „Iosif Sava”, ajuns anul acesta la a VII-a ediție. Evident, concursul este o invitație pentru copiii care au ales studiul unui instrument muzical, iar din punctul nostru de vedere, acești copii și profesorii lor sunt o șansă de supraviețuire a muzicii într-o lume asediată de ritmuri din ce în ce mai ... tribale.

Beneficiari: elevi din școli și licee de artă

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture

Proiectul finanțat: ”Note bune”

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture continuă să dezvolte platforma Note Bune, dedicată elevilor de gimnaziu și de liceu care se pregătesc pentru susținerea examenelor de final de an. Elevii au acces gratuit la lecții video online de limba română și matematică, prezentate de cadre didactice cu experiență.

Prin câștigarea acestui grant, platforma va cuprinde și materia de istorie pentru Bacalaureat, prin intermediul a 8 lecții video, fișe recapitulative și teste de evaluare ce pot fi rezolvate online.

Beneficiari: elevi de liceu

Perioada de implementare: 01.03.2024 – 20.06.2024

RIGHT ASSOCIATION - ASOCIAȚIARIGHT - RIGHT EGYESÜLET

RIGHT ASSOCIATION - ASOCIAȚIARIGHT - RIGHT EGYESÜLET

Proiectul finanțat: ”Pentru un viitormai verde- educația ecologică a copiilor de etnie romă din orașul Miercurea-Ciuc”

Asociația Right și-a început activitatea în anul 2021 cu câteva intervenții pentru locuitorii din Șumuleu-Ciuc, o comunitate mărginașă din Miercurea Ciuc. În astfel de comunități se perpetuează un cerc vicios în care lipsa educației părinților ține familiile într-o stare de sărăcie, care ulterior duce din nou la un nivel educațional sub mediu pentru următoarea generație, și așa mai departe. Echipa asociației încearcă să rupă această cauzalitate vicioasă și propune soluții pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale copiilor din această comunitate, implicându-i în activități prin care aceștia să-și poată lărgi orizontul.

Cu ajutorul grantului Nouă ne pasă, membrii Asociației Right vor organiza drumeții și ateliere educative despre mediu pentru 30 de copii, care vor învăța astfel despre reciclare și despre importanța conservării habitatelor naturale.

Beneficiari: 30 de elevi de 12-16 ani din Miercurea-Ciuc, județ Harghita

Perioada de implementare: 18.03.2024 – 30.09.2024

Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București

Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București

Proiectul finanțat: “Facultatea de Fizica de la A la Z”

Pentru al patrulea an consecutiv, Asociația Studenților Fizicieni le prezintă elevilor de liceu din anii terminali oportunitățile oferite de Platforma de Cercetare București-Măgurele și de către Facultatea de Fizică a Universității București. În felul acesta, elevii pasionați de fizică își pot defini în cunoștință de cauză pașii următori pentru continuarea studiilor.

Beneficiari - elevi de liceu din țară

Perioada de implementare: 15.01.2024 - 15.06.2024

Asociația Copiii de Cristal

Asociația Copiii de Cristal

Proiectul finanțat: “TeachBV”

În anul 2022, un grup de liceeni a dezvoltat platforma TeachBV, prin care elevi bine pregătiți din clasele IX-XII, oferă meditații gratuite elevilor mai mici care au nevoie de ajutor.

Prin intermediul finanțării obținute, această platformă, deja testată la nivelul municipiului Brașov, va fi extinsă pentru a le fi accesibilă tuturor elevilor din județ.

Beneficiari - elevi din clasele V-XII din județul Brașov

Perioada de implementare: 01.01.2024 – 01.10.2024

Facultatea de Istorie a Universității Ovidius din Constanța

Facultatea de Istorie a Universității Ovidius din Constanța

Proiectul finanțat: „Puterea cuvintelor”

„Puterea cuvintelor” este un concurs de discursuri publice ce urmărește să încurajeze elevii de clasa a XI-a și a XII-a de la liceele din sud-estul  României să se exprime liber, coerent și argumentat despre provocările lumii contemporane. Inițiativa, lansată de Universitatea Ovidius din Constanța, este o replică la dificultățile studenților actuali de a comunica clar și convingător pe subiectele propuse de curricula universitară. Elevii participanți sunt învățați să construiască un discurs plecând de la teme de interes, fiind asistați de cadre universitare.

Beneficiari - elevi de liceu din județele Constanţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vrancea

Perioada de implementare: 19.02.2024 - 25.03.2024

Școala Gimnazială Nr.4 Bistrița

Școala Gimnazială Nr.4 Bistrița

Proiectul finanțat: „SMILE - Susținem Modelarea caracterului prin Învățare, Lectură și Exercițiu”

Prin proiectul câștigat de Școala Gimnazială nr.4 Bistrița, 200 de elevi din ciclul primar si gimnazial  vor participa până la finalul anului școlar la 30 de ateliere de lectură susținute de profesori de limba română. Obiectivele proiectului sunt creșterea capacității de înțelegere a textelor literare, îmbogățirea vocabularului și cultivarea abilităților de comunicare. Cu ajutorul finanțării obținute, Școala Gimnazială nr. 4 va achiziționa materialele și echipamentele necesare pentru implementarea celor 30 de ateliere.

Beneficiari – 200 elevi din localitatea Bistrița, județ Bistrița-Năsăud

Perioada de implementare: 01.03.2024 - 01.07.2024

Asociația Casa Naturii

Asociația Casa Naturii

Proiectul finanțat: “Rețeaua de cluburi ale copiilor de la țară”

În anul 2022, Asociația Casa Naturii a început cursuri de alfabetizare cu 15 copii din 3 sate, cu scopul de a-i sprijini în recuperarea întârzierilor în învățare, în afara sistemului formal de educație. În 2023, alți 10 copii s-au alăturat inițiativei, iar acum, prin intermediul proiectului "Rețeaua de cluburi ale copiilor de la țară", numărul acestora a crescut la 80. Copiii ajunși în clasa a VIII-a vor beneficia și de pregătire suplimentară pentru examenele de evaluare națională.

Prin noul grant Nouă ne pasă ne asigurăm că Asociația Casa naturii își va putea continua activitățile și că proiectul a ajunge cu bine la finalul anului școlar.

Beneficiari – 80 de copii din localitățile Laslea (jud SB), Seleuș (MS), Valchid (SB)

Perioada de implementare: 15.01.2024- 15.06.2024

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Proiectul finanțat: “Picături de creștere”

Continuăm colaborarea cu Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui pentru susținerea celor 26 de elevi proveniți din comunități rurale, din familii cu resurse financiare limitate. Sponsorizarea primită prin programul de granturi le asigură acestora plata cazării și a meselor în internatul școlii pe perioada lunilor de iarnă.

În plus, cadrele didactice ale liceului organizează activități extrașcolare cu cei 26 de elevi, pentru a-i ajuta să se încadreze într-un trend ascendent, atât în ceea ce privește rezultatele școlare, cât și în relaționarea cu ceilalți elevi.

Beneficiari – 26 elevi din județul Vaslui

Perioada de implementare: 11.12.2023-19.04.2024

Asociația Umanitară Oameni M.A.R.I

Asociația Umanitară Oameni M.A.R.I

Proiectul finanțat: EDUCAŢIA ÎNTRE TRADIŢIONAL ŞI MODERN

Asociația Umanitară Oameni M.A.R.I susține copii și tineri cu deficiențe senzoriale, intelectuale, sindrom Down și autism din orașul Târgu Neamț și caută soluții pentru recuperarea dizabilităților cu care aceștia se confruntă.

Prin intermediul acestei finanțări 20 de copii cu cerințe speciale, cu vârste cuprinse între 7-18 ani, participă la activități care le dezvoltă vorbirea și creativitatea folosind programe și aplicații web special concepute pentru a corecta tulburările de limbaj, de citire, dislalie și dislexie.

 

Beneficiari: 20 de elevi din orașul Târgu Neamț

Perioada de implementare a proiectului: februarie 2023- iunie 2023

Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator

Proiectul finanțat: Școala de rideri

În luna decembrie am încheiat un parteneriat cu Asociația The Social Incubator și Tazz Romania pentru a ajuta 30 de tineri care locuiesc momentan încentre de plasament. Parteneriatul constă în instruirea și pregătirea tinerilor cu vârste între 18 și 26 de ani pentru integrarea lor pe piața muncii, respectiv pentru serviciul de livrare de mâncare oferit de Tazz. Proiectul se numește Școala de rideri, implică ateliere teoretice și lecții practice, precum și achiziția echipamentelor necesare pentru viitorii rideri.

 

Beneficiari: 30 de tineri din București și Ilfov

Perioada de implementare a proiectului: decembrie 2022- martie 2023

Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza’’ Podu Iloaiei

Proiectul finanțat: “Clubul copiilor CreaBookBudăi înăuntru și afară”

Deși este o școală mică, Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” Podu Iloaiei – structură a școlii din comuna Budăi, județul Iași beneficiază de profesori care vor să-i ajute pe copii și-n afara orelor de clasă. Inițiativa lor constă în organizarea unor ateliere de lectură de 4 ore în fiecare săptămână, prin care copiii să ajungă să parcurgă lecturile din programă și nu numai. Ipoteza de lucru este că, dincolo îmbunătățirea performanțelor școlare, lectura le poate schimba viața copiilor și-i poate duce către noi orizonturi. Biblioteca școlii va fi dotată cu cărți noi și va fi amenajat și un spațiu prietenos pentru lectură, dar profesorii au în plan și alte acțiuni prin care să-i ducă pe copii la nivelul următor.

 

Beneficiari: 25 elevi din Budăi, Podu Iloaiei, județ Iași

Perioada de implementare a proiectului: 05.12.2022-09.06.2023

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Proiectul finanțat: “Emoții și comunicare nonviolentă”

Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui  găzduiește în regim de internat 30 de elevi cu o situație socio-economică dificilă din localități învecinate Vasluiului. Prin finanțarea primită, cei 30 de adolescenți în formare vor beneficia de masă și cazare gratis pentru perioada ianuarie-martie 2023. În plus, ei vor putea participa la o serie de activități extrașcolare în măsură să le îmbunătățească abilitățile de comunicare și să-i ajute să dezvolte relații bazate pe empatie, toleranță și înțelegere reciprocă.

 

Beneficiari: 30 de elevi din localitatea Vaslui, județ Vaslui

Perioada de implementare a proiectului: 05.12.2022-14.04.2023

Școala Gimnazială, sat Mologești

Proiectul finanțat: Extindere activitate club de lectură FaceTheBook&FaceTheTech 

Școala Gimnazială din Mologești duce mai departe activitatea clubului de lectură înființat tot prin granturile Nouă ne pasă în ianuarie 2022. Pentru că cei 80 de copii care participă la activitățile și atelierele propuse au rezultate încurajatoare, profesorii vor mări numărul de grupe și alți 80 de copii vor intra în club.  Aici, copiii descoperă plăcerea lecturii, împărtășesc din experiențele și cunoștințele dobândite și învață să facă mici montaje video prin care să prezinte cărțile citite.

 

Beneficiari: 160 elevi din localitatea Mologești

Perioada de implementare a proiectului: 28.11.2022-31.08.2023

Fundația Institutul pentru Educație

Proiectul finanțat: Resurse educaționale digitale relevante pentru cadre didactice și elevi

Fundația Institutul pentru Educație susține implementarea noilor tehnologii în educație și training și a  realizat  proiecte cu impact național: eTwinning (peste 13.000 de cadre didactice din România participante la program), platformele iTeach , Academia Online și digitaledu.ro, prin intermediul cărora mii de cadre didactice au acces gratuit la resursele educaționale digitale de calitate, verificate din punct de vedere tehnic, științific și psihologic.

Prin proiectul finanțat va crea și pilota un mecanism de măsurare a relevanței resurselor educaționale digitale. Acesta va fi realizat în perioada decembrie 2022 - iunie 2023,  prin consultare cu cadre didactice (departamente pentru pregătirea personalului didactic) apoi va fi pilotat pe platforma digitaledu.ro. Profesorii și elevii vor putea selecta dintre resursele urcate pe platformă utilizând filtre precum tipul activității, metodă/ strategie didactică, competență din programa școlară, scor colegial, utilizabilitat, etc. Totodată, va fi elaborat un curs on-line pentru integrarea pedagogică a resurselor digitale în activități didactice, la care profesorii vor avea acces gratuit.  În perioada de implementare a proiectului, la curs vor participa 300 de cadre didactice.


Beneficiari: cadre didactice din toată țara

Perioada de implementare a proiectului:  01.12.2022-30.06.2023

Asociația Casa Naturii

Proiectul finanțat: Clubul Copiilor Laslea

Asociația va organiza un Club al copiilor pentru alfabetizare clasică și digitală, săptămânal, pentru 15 copii din satele Laslea, Florești și Mălâncrav, jud. Sibiu, cu vârste cuprinse între 6-18 ani. Activitățile presupun sesiuni de lectură, lucru în echipă pe teme variate identificate împreună cu copiii: protecția mediului, acțiuni civice în comună, redactarea ziarului copiilor de la club, folosirea pachetului Office și a altor instrumente digitale, scrierea de articole, simulări de idei de afaceri ale copiilor, protecția personală pe social media, noțiuni de bază de educație media.


Beneficiari: 15 copii, de 6-18 ani din satele Laslea, Florești și Mălâncrav, jud. Sibiu

Perioada de implementare aproiectului: 15.01.2022- 15.10.2022

Școala Profesională Tiberiu Morariu - Salva

Proiectul finanțat: “Hai la drum dar nu oricum!”

Școala Profesională Tiberiu Morariu – Salva, prin profilul tehnic pe care îl are, trebuie să formeze tineri patiseri-cofetari. Școala  își propune ca acești tineri să fie cu adevărat competenți în domeniul de activitate ales și să le asigure o integrare adecvată pe piata muncii. Prin proiectul finanțat, 63 de elevii vor avea materialele și produsele necesare pentru a pune în practică informațiile teoretice dobîndite și vor putea participa la 3 târguri și expoziții culinare unde își vor expune produsele pregătite în echipă. Pentru creșterea nivelului de integrare pe piata muncii a absolventilor ciclului profesional, pe parcursul celor 9 luni de proiect, elevii vor vizita potențial viitori angajatori din orașele mari ale județului Bistrița Năsăud.


Beneficiari: 63 de elevi din localitatea Salva, județ Bistrița- Nasăud

Perioada de implementare a proiectului: 1.11.2022-31.08.2023

Școala Gimnazială Nr.2 Cernica - Tânganu

Proiectul finanțat: O carte pe lună!

Prin proiectul câștigat „O carte pe lună!”, 36 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimanzială nr.2 Cernica, vor beneficia în perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023 de ore suplimentare de lectură pentru a-i ajuta să progreseze la limba și literatura romană. Cu ajutorul finanțării Nouă ne pasă, școala va achiziționa cărțile de care copiii au nevoie și va organiza întâlniri săptămânale de ghidaj și monitorizare a elevilor pentru a-i ajuta să descopere cu adevărat mesajul fiecărei cărți citite și bucuria lecturii, în gereral.


Beneficiari: 36 elevi din localitatea Tânganu, județ Ilfov

Perioada de implementare a proiectului: 01.11.2022- 01.06.2023

Asociația Hercules

Prin finanțarea proiectului Asociației  Hercules, 94 de elevi din cele 2 centre de zi ale asociației -  BufKids  și Centrul de zi Hercules primesc ajutor la teme și pentru a înțelege materia predată la școală. Proiectul vizează șansa la educație de calitate, creșterea motivației și capacității de învățare a copiilor proveniți din familiile dezavantajate ale celor două comunități, precum și prevenirea absenteismului școlar. Cele două centre funcționează din 2007 (Costești, Argeș) și din 2020 (Buftea, Ilfov), iar prin parteneriatul cu Fundația Nouă ne pasă, copiii beneficiază acum de sprijinul unor cadre didactice specializate pentru materiile matematică și limba română.


Beneficiari: 94 elevi din oraș Buftea jud.Ilfov și loc. Costești, jud Argeș

Perioada de implementare a proiectului: 01.10.2022-10.06.2023

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Facultatea de Medicină Veterinară

Proiectul finanțat: VET BIOMED Competențe de modelare asistată de calculator în cercetarea biomedicală pentru studenții veterinari

Facultatea de Medicină Veterinară se confruntă cu deficit în instruirea studenților cu privire la metode de cercetarea științifică fundamentală și clinică a sistemelor biologice complexe iar prin proiectul finanțat vine în ajutor acestora prin  dezvoltarea ariei curiculare cu 2 suporturi de lucru (caiete de seminar și caiete de lucrări practice) în limbile română, engleză și franceză și un laborator informatic  dotat cu kituri, instrumente  și dispozitive electronice de calcul. În perioada septembrie 2022-iunie 2023, în cadrul acestui proiect, 310 studenți vor participa  la  exerciții și ateliere cu tematici de modelare a sistemelor biologice și de biostatistică, care vor crește nivelul de pregătire a viitorilor profesioniști în medicină veterinară.


Beneficiari: 310 studenți de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Facultatea de Medicină Veterinară

Perioada de implementare a proiectului: 01.09.2022-30.06.2023

Asociația EDUBUZZ


Proiectul finanțat: Permis pentru viață

Asociația Edubuzz și-a început activitatea în comunitatea din Augustin, județ Brasov în noiembrie 2020 cu activități remediale, acțiuni caritabile, ateliere, board games, care le-au arătat copiilor că există alternative la ce văzuseră până atunci. Prin finațarea acestui proiect suntem alături de Asociatia Edubuzz pentru continuarea activităților în educație. Timp de 7 luni (iunie-decembrie 2022), 50 de copii din comunitate vor participa la două programe complementare, unul de reducere a riscului de analfabetism funcțional prin dezvoltarea abilităților de literație și numerație și al doilea program ce vizează dobândirea de abilități pentru viață independentă cu activități practice în gospodărie/hobby.


Beneficiari: 50 elevi din localitatea Augustin, județul Brașov

Perioada de implementare a proiectului: 01.06.2022-31.12.2022

Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor

Proiectul finanțat: Gândește verde – primul pas către o lume mai curată

Proiectul are două obiective mari – atragerea elevilor de liceu către Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, pe de-o parte și inițierea în managementul deșeurilor, pe de altă parte. ”Gândește verde – primul pas către o lume mai curată” propune soluții practice și inovatoare pentru protejarea mediului, prin valorificarea deseurilor vegetale. 100 de elevi și 80 de studenți familiarizați cu tematica de mediu  vor învăța să găsească soluții și să acționeze în problemele de mediu prin experimente, ateliere de creație și concursuri în perioada iulie 2022 – martie 2023.


Beneficiari: 100 elevi și 80 studenți din București, județele Ilfov și Prahova

Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2022-31.03.2023

Asociația PFLEGE KOMPETENZ ZENTRUM

Proiectul finanțat: Zâmbet de copil

Pentru cei mai mulți dintre noi, unele gesturi sunt de la sine înțelese. Ne este greu să ne imaginăm că există copii care nu se spală pe dinți sau care nu pot citi pentru că nimeni nu s-a gândit că s-ar putea să aibă nevoie de ochelari. Și totuși, acești copii există și, din păcate, nu sunt puțini. Chiar dacă nu au un impact imediat, consecințele ignorării igienei dentare sau ale neglijării problemelor de vedere pot duce la marginalizare sau la pierderea unor oportunități importante pe drumul devenirii personale. Pentru că suntem conștienți de aceste probleme, în luna aprilie am ales proiectul Zâmbet de copil care propune activități de conștientizare a importanței igienei orale pentru 421 de elevi din zona rurală învecinată municipiului Mediaș. Activitățile se vor derula cu ajutorul unui medic stomatolog,  al cadrelor didactice și al voluntarilor din Școala Postliceală Auxila Mediaș.


Beneficiari: 421 elevi din mediul rural,  județul Sibiu

Perioada de implementare a proiectului: 06.05.2022-15.12.2022

Asociația Avatar

Proiectul finanțat: Caravană rurală-teatru la sat

Proiectul “Caravana rurală-teatru la sat” implementat de Asociația Avatar, aduce teatrul în lumea a 500 de copii din 10localități rurale din județul Giurgiu. Piesa, care se va juca în timpul vacanței de vară, abordează tema abandonului școlar și discută consecințele părăsirii timpurii a școlii, folosind un format original – piesa va fi jucată de 12 copii care provin din același mediu ca și micii spectatori.


Beneficiari: 521 elevi din mediul rural,  județul Giurgiu

Perioada de implementare a proiectului: 01.06.2022-30.11.2022

Fundația Te Aud România

Proiectul finanțat: "Orientare profesională în mediul rural "

Fundația Te Aud Romania, vine în sprijinul a 700 de elevi din din mediul rural al județului Suceava, clasele VII-VIII pentru a-i învăța să aleagă corect profilul liceului la care își vor continua formarea. În general, elevii din mediul rural nu primesc informații și sunt slab îndrumați în acest sens iar alegerea unui liceu cu profil nepotrivit este deseori una din cauzele renunțării la școală sau ale absenteismului școlar. În cadrul proiectului, vor avea loc sesiuni de consiliere de grup pe tema orientării profesionale și școlare cu personal specializat în domeniu, se va investiga profilul ocupational al fiecărui participant iar  copiii vor participa la ateliere de autocunoaștere și informare privind importanța alegerii carierei și definirea parcursului vocațional.


Beneficiari: 700 elevi din județul Suceava

Perioada de implementare a proiectului: 01.04.2022-03.02.2023

Asociația Visuri Îndrăznețe

Proiectul finanțat: Campiomate - Campionatul de Matematică pe Echipe, ediția Pilot, Iași, Martie-Iunie 2022

CampioMate, Campionatul de Matematică pe Echipe, este un format pilot de învățare continuă, inspirat din sport și din video-gaming, care printr-o abordare de tip turneu sportiv, are scopul de a readuce matematica în universul copiilor și pe copii în universul matematicii. În ediția pilot, din martie până în iunie 2022, 1000 de elevi, organizați în echipe, vor concura în divizii de nivel similar și vor aborda matematica într-o maniera distractivă. Echipele de jucători vor avea ca si „antrenori” profesori de matematică voluntari, desemnați de ISJ Iași.


Beneficiari: 1000 elevi din județul Iași

Perioada de implementare a proiectului: 15.03.2022-04.06.2022

Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București

Proiectul finanțat: Facultatea de Fizică de la A la Z

Suntem în continuare alături de Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București, pentru promovarea acestui domeniu științific printre liceeni. Cu ajutorul grantului Nouă ne pasă, membrii Asociației organizează Ziua porților deschise pentru elevi de liceu. Aceștia vor participa la o prezentare în incinta Facultății de Fizică a Universității din București și la diverse laboratoare și seminarii adaptate, pentru a descoperi ce le poate oferi Facultatea de Fizică și pentru a putea lua o decizie corectă în alegerea parcursului lor educațional.


Beneficiari: 80 elevi din București și județul Ilfov

Perioada de implementare a proiectului: 07.03.2022-14.04.2022

Asociația Părinți Profesori de la Grupul Școlar Paul Bujor, Berești

Proiectul finanțat: Micii Antreprenori

Asociația Părinți Profesori de la Grupul Școlar Paul Bujor, formată din cadre didactice și părinți, vin în ajutorul celor 200 de elevi ai Liceului Tehnologic „Paul Bujor” ce provin din medii defavorizate. Pentru a le facilita tranziția de la școală la locul de muncă și pentru a face față provocărilor viitoare, elevii de la cele 3 specializări - mecanică, agricultură și comerț vor beneficia de consiliere și orientare profesională adaptată cerințelor actuale ale pieței muncii. Totodată, grupul școlar va beneficia prin acest grant și de materialele necesare pentru desfășurarea activităților practice aferente pregătirii specifice învățământului tehnic și profesional.


Beneficiari: 200 elevi de la Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Berești, județul Galați

Perioada de implementare a proiectului: 01.05.2022-30.11.2022

Asociația Studenților Biologi/ ASB

Proiectul finanțat: "Caravana ASB"

Caravana ASB are scopul de a promova Facultatea de Biologie din Cadrul Universității din București, și de a oferi în rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a, informații relevante despre admiterea în facultate, programele de studii, oportunități de carieră, voluntariat și practică.
Aproximativ 2000 de elevi din mai multe orașe vor primi informații utile referitoare la Facultatea de Biologie printr-o serie de prezentări susținute de câte o echipă de studenți voluntari. Prin grantul Nouă ne pasă echipa de studenți își va putea organiza aceste prezentări și se va putea deplasa la liceele alese pentru a le putea vorbi direct potențialilor candidați ai respectivei facultăți.  

Beneficiari: 2000 de elevi din București, Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Argeș, Prahova, Ialomița, Constanța, Teleorman

Perioada de implementare a proiectului: 10.03.2022-15.05.2022

Asociația Umanitară Renaitre România

Proiectul finanțat: Clubul de lectură!

În cadrul centrului de zi al Asociaței Umanitare RenaitreRomânia, 70 de copii cu vârste între 6 și 14 ani din zonele defavorizate ale localității Orăștie primesc sprijin pentru efectuarea temelor, învăța să descopere lucruri noi, să comunice și să-și argumenteze propriile idei.
”Clubul de lectură!” este o inițiativă nouă a Asociației care are ca obiectiv creșterea interesului pentru citit, înțelegerea textului și capacitatea de a-l reda ulterior. Totodată, organizatorii clubului urmăresc îmbogățirea vocabularului și  asimilarea de informații noi pentru cei 70 de copii. Prin grantul Nouă ne pasă, asociația va achiziționa cărțile necesare clubului de lectură, toate celelalte echipamente sau amenajări fiind acoperite din fonduri proprii.


Beneficiari: 70 de copii din municipiul Orăștie

Perioada de implementare a proiectului: 01.03.2022-30.06.2022

Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Proiectul finanțat:  Debattle

Debattle, este un alt proiect organizat de studenți pentru studenți. De data aceasta inițiatorii vinde la Universitatea Tehnică Cluj-Napoc și propun o competiție de dezbateri de tip World Schools, desfășurată sub formă de turneu, ce are loc pe parcursul a 10 zile. Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea și valorificarea competențelor de argumentare și vorbit în public, încurajarea exprimării libere, dezvoltarea gândirii critice și susținerea unui dialog structurat. Proiectul Debattle s-a bucurat de un interes crescut din partea studenților din Cluj-Napoca, adunând peste 400 de participanți în 11 ediții iar prin proiectul câștigat va avea loc cea de-a 12-a ediție.


Beneficiari: 48 de studenți din municipiul Cluj-Napoca

Perioada de implementare a proiectului: 28.02.2022-09.05.2022

Asociația Rădeșteanca

Proiectul finanțat: Clubul de lectură –ARIPIDE POVESTE

Asociația Rădeșteanca organizează un club de lectura pentru 130 de copii cu vârste între 6-15 ani din Școala Gimnazială Nr 1 Rădești, județul Galați. Pentru că în octombrie 2020 biblioteca comunală s-a închis iar copiii din Rădești nu mai au de unde împrumuta cărți, prin grantul oferit de noi, Asociația va achiziționa cărțile necesare și va continua să organizeze întâlnirile de lucru pe texte, de cultivare a abilităților de comunicare și, nu în ultimul rând, a atelierelor de teatru în care copiii devin regizori sau actori în piesele citite la club. Atelierele sunt coordonate de 6 cadre didactice iar un alt obiectiv al acestui an este înființarea unei reviste a clubului.


Beneficiari: 130 de copii din localitatea Rădești, județul Galați

Perioada de implementare a proiectului: 01.04.2022-11.09.2022

Asociația EESTEC București


Proiectul finanțat: EESTEC Olympics 10

EESTEC Olympics 10 este un maraton de programare organizat de studenți pentru studenți. Evenimentul îi aduce împreună pe pasionații de IT&Cși le oferă un cadru favorabil atât pentru valorificarea cunoștințelor cât șipentru conectarea cu noile tehnologii. Concursul le lansează tinerilor programatori o dublă provocare - competitivitate și anduranță, pe de-o parte, și abilitatea de a lucra în echipă, pe de altă parte. Evenimentul propune participarea în echipe de câte trei care concurează continuu timp de 12 sau 24 de ore, iar anul acesta, la a-10-a ediție, îi așteaptă la start pe cei mai buni 150 de studenți din țară.
Prin designul său și prin parteneriatele cu diverse companii de tehnologie, evenimentul  EESTEC Olympics îi aduce pe studenți în legătură directă cu piața de programare și face astfel legătura într-un mod cât de poate de firesc între etapa de pregătire și o viitoare carieră în acest domeniu.


Beneficiari: 150 de studenți pasionați de IT&C din România

Perioada de implementare a proiectului: 28.03.2022-10.04.2022

Asociația Casa Bună

Proiectul finanțat: Educația construiește oameni și deschide drumuri

Asociația Casa Bună funcționează după principiul conform căruia, toți copiii trebuie să aibă acces la o educație completă. Prin granturile Nouă ne pasă, Asociatia Casa Bună este susținută în demersurile sale de a fi alături de copii din familii dezavantajate din mediul rural. Prin intermediul acțiunilor desfășurate de aceasta asociație, sute de copii primesc ajutor la efectuarea temelor și întelegerea materiilor școlare,  articole de îmbracaminte, hrană caldă, rechizite, servicii medicale oftalmologice si stomatologice, participă la tabere și activități educaționale.


Beneficiari: 84 elevi din localitatea Mologești, județ Vâlcea

Perioada de implementare a proiectului: 15.01.2022-31.12.2022

Asociația Emil Negruțiu

Proiectul finanțat: La masă ca acasă

Proiectul propus de Asociația Emil Negruțiu propune acoperirea cheltuielilor pentru masă și cazare până la finalul anului școlar pentru 40 de elevi care acum fac naveta zilnic din mediul rural, unde locuiesc, la liceu sau școala profesională în orașul Turda, județul Cluj. Situația financiara a familiilor acestor elevi nu le permite acoperirea respectivelor cheltuieli, iar naveta la școală le scade motivația și duce la absenteism, crescând riscul abandonului școlar.


Beneficiari: 40 de elevi de nivel profesional sau liceal din orașul Turda

Perioada de implementare a proiectului: 01.03.2022-30.06.2022

Asociaţia Comunitarium Bistrița

Proiect finanțat: Program de formare și dezvoltare a competențelor cognitive și non-cognitive a elevilor remigranți din județul Bistrița-Năsăud

În cadrul acestui proiect se vor desfășura ateliere pentru 70 de elevi remigranți din județul BN. Vor fi folosite tehnici de învățare accelerată, consiliere psihopedagogică și optimizarea realțiilor interpersonale prin jocuri de rol, povești terapeutice și alte tehnici specifice. Proiectul propune și o programă adaptată nevoilor fiecarui elev, cu scopul de a consolida atitudinea proactivă și prosocială a acestor copii cu dificultăți de re-adaptare la sistemul educational românesc, după revenirea din străinătate.


Beneficiari: 70 de elevi din județul Bistrița Năsăud

Perioada de implementare a proiectului: 15.01.2022-05.07.2022

Asociația Pro Csoma Sándor

Proiectul finanțat: „Limba română – accesibilă!”

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Pro Csoma Sándor vine în ajutorul cadrelor didactice și  elevilor de clasa a IX-a ai liceului Kőrosi Csoma Sándor din Covasna, copii care învață în limba maghiară și care au nevoie de un număr de 80 de manuale de limbă română nivelul B1 + CD, pentru buna derulare a orelor de limba română. Până în prezent, cadrele didactice nu au primit un manual oficial pe care să îl poată folosi la clasă, ceea ce îngreuneaza predarea acestei materii. Unul din elevii acestei școli chiar ne-a transmis urmatorul mesaj: ”Fără cărţi nu prea putem să învăţăm mult. Suntem în România, aşa că trebuie să ştim limba română.”    


Beneficiari: 74 de elevi ai liceului Kőrosi Csoma Sándor din Covasna, clasa a IX-a, secţia maghiară.

Perioada de implementare a proiectului: 15.02.2022-01.07.2022

Asociația Zile Însorite

Proiectul finanțat: Poveste colorată!

Proiectul “Poveste colorată!” propune soluții pentru  probleme de anxietate, episoade de furie, fenomene de bullying cu care se confruntă 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani, din localitatea Suplacu de Barcău. În cadrul proiectului propus vor avea loc ateliere săptămânale de art-terapie (pictură, dans, modelaj în lut, jocuri de grup, meditații și alte tehnici) pe durata a 2 luni. Copiii vor descoperi un loc în care se vor simți în siguranță, unde vor fi acceptați și le vor fi ascultate poveștile personale,  în care își vor putea pune în valoare creativitatea. Fiecare atelier de art-terapie va cuprinde și activități de gestionare a emoțiilor, controlul furiei, muncă în grup și comunicare asertivă.

Beneficiari: 50 copii din localitatea Suplacu de Barcău, Bihor

Perioada de implementare a proiectului: 15.02.2022-01.07.2022

Școala Gimnazială Mologești

Proiectul finanțat: FacetheBook – FacetheTech

Prin proiectul câștigat, școala gimnazială din sat Mologești va dezvolta clubul de lectură existent  în școală, prin organizarea unor activități și ateliere în colaborare cu parteneri, dar și prin dotarea cu carte și ochelari VR a bibliotecii școlii, care dispune de un număr redus de volume de carte, vechi și, în mare parte, deteriorate.
În cadrul atelierelor organizate, se vor realiza filmulețe de către elevi, care să îi motiveze pe de o parte să citească, pe de altă parte să fie activi și implicați, să își cultive creativitatea, spiritul de echipă, spiritul critic constructiv și să-și descopere inteligența emoțională.


Beneficiari: 84 elevi din localitatea Mologești, județ Vâlcea

Perioada de implementare a proiectului: 16.02.2022-27.04.2022

Asociația Hercules

Prin finanțarea proiectului Asociației  Hercules, 94 de elevi din cele 2 centre de zi ale asociației -  BufKids  și Centrul de zi Hercules primesc ajutor la teme și pentru a înțelege materia predată la școală. Proiectul vizează șansa la educație de calitate, creșterea motivației și capacității de învățare a copiilor proveniți din familiile dezavantajate ale celor două comunități, precum și prevenirea absenteismului școlar. Cele două centre funcționează din 2007 (Costești, Argeș) și din 2020 (Buftea, Ilfov), iar prin parteneriatul cu Fundația Nouă ne pasă, copiii beneficiază acum de sprijinul unor cadre didactice specializate pentru materiile matematică și limba română.

Beneficiari: 94 elevi din oraș Buftea jud.Ilfov și loc. Costești, jud Argeș

Perioada de implementare a proiectului: 25.01.2022-30.06.2022

Școala Gimnazială Berteștii de Jos

Proiectul finanțat: Drumul spre performanță

Școala gimnazială din Berteștii de Jos  a aplicat pentru achizionarea de echipamente  sportive, diferite de cele uzuale unei săli de sport, cu ajutorul carora profesorul de educație fizică și sport intenționează să organizeze o serie de activități care să îi țină pe elevi aproape de școală, să  dezvolte spiritul de fair-play și să crească interesul pentru o viață activă.

Beneficiari: 50 de elevi ai școlii Gimnaziale Berteștii de Jos

Perioada de implementare a proiectului: 03.01.2022-25.02.2022

Asociația EduMath

Proiectul finanțat: Ore atractive

Prin grantul Nouă ne pasă, Asociația EduMath va realiza alături de o comunitate de profesori, ghiduri și resurse de lucru pentru 40 de activități la clasele V-VIII, disponibile ulterior online, ce vor antrena capacitatea elevilor de a lucra în echipă și de a aplica matematica în contexte practice sau interdisciplinare. Ghidurile și resursele vor ajuta astfel profesorii din toată țara să predea matematica în contexte practice și să aducă elevii mai aproape de această materie.

Beneficiari: profesorii de matematică, de gimnaziu, din România și elevii lor

Perioada de implementare a proiectului:01.02.2022-30.12.2022

Liceul Teoretic „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc, jud. Covasna

Proiectul finanțat: Învățăm românește!

Prin grantul Nouă ne pasă, Liceul „Nagy Mózes” a achiziționat manuale de limba și literatura română pentru 102 elevi de clasa a IX-a, vorbitori nativi de limba maghiară. Deși programa școlară pentru minoritatea maghiară există, manualele avizate au întârziat să apară. Manualele achiziționate vor ajuta elevii, încă din acest an scolar, să descopere limba româna și astfel să comunice mai usor cu comunitățile românești.

Beneficiari: 102 elevi de liceu

Perioada de implementare a proiectului:10.01.2022-10.06.2022

Asociația Studenților Fizicieni a Universității București

Proiectul finanțat: Cu mic, cu mare . . . prin Univers

Comunitatea de studenți fizicieni din țară a devenit din ce în ce mai puțin numeroasă în ultimul deceniu. Acest aspect se reflectă în rândul comunității științifice, constatându-se astfel o lipsă de tineri care să se implice în proiectele de cercetare propuse de către institutele platformei Măgurele, dar și de alte institute din țară. Proiectul finanțat vizează organizarea târgului de știință și educație CMMU dedicat elevilor și studenților interesați de activitățile educaționale și profesionale de pe platforma Măgurele, cadrelor didactice care îi pregătesc, precum și publicului larg.


Beneficiari: 100 elevi de liceu și 50 de studenți ai facultăților de fizică din țară

Perioada de implementare a proiectului:06.11.2021-31.12.2021

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud

Proiectul finanțat: Educație necondiționată pentru fiecare

Acest proiect se adresează unui număr de 200 de copii institutionalizați și educatorilor/asistentilormaternali. Copiii  beneficiază de  activități de consiliere și orientare școlară, ce au ca scop  dezvoltarea abilităților de viață, a empatiei precum și de  activități non-formale de tip outdoor ce le da  ocazia să împărtășească propriile nevoi, emoții și experiențe prin intermediul desenelor, eseurilor și a altor metode de exprimare artistică. Atelierele de educație parentală adresate educatoriilor/asistențiilor maternali își propun să dezvolte competențele de relaționare cu copiii și competențele de a gestiona situații de criză educațională.

Beneficiari: 200 copii instituționalizați din județul Bistrița-Năsăud

Perioada de implementare a proiectului: 15.11.2021-30.06.2022

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture

Proiectul finanțat: Școala de povești

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă comunitățile de copii cu deficiențe de auz din România este faptul că programa școlară este aceeași ca pentru elevii care aud. Prin proiectul Școala de povești asociația a identificat 8 texte literare din lista recomandată de Ministerul Educației pentru școlile speciale și de masă, ce vor fi adaptate și filmate sub îndrumarea a doi consultanți de specialitate, pentru a fi folosite de copiii cu deficiențe. Cele 8 povești video (LSR) vor fi postate pe afostodata.ro.


Beneficiari: 800 de copii din gimnaziu, 100 de profesori și pedagogi din 13 școli speciale din România

Perioada de implementare a proiectului: 01.12.2021-30.09.2022

Asociația Casa Naturii

Proiectul finanțat: Clubul Copiilor din Transilvania rurală

Continuăm să susținem Asociația Casa Naturii, prin finațarea proiectului Clubul Copiilor din Transilvania rurală, prin care, în perioada noiembrie 2022- august 2023, 21 de copii din localitățile Laslea (jud SB), Seleuș (MS), Valchid, (SB) vor beneficia de activități de alfabetizare și de o masa caldă în zilele în care participă la aceste lecții. Copiii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, provin din medii vulnerabile și au nevoie de o intervenție educațională prin care să recupereze cunoștințele în literație specifice vârstei lor și să se dezvolte ca tineri cu discernământ. Lecțiile de alfabetizare sunt completate de activități practice - jocuri și activități artistice -  unde copiii exersează abilități de prezentare, argumentare și dezbatere pe baza noțiunilor asimilate.


Beneficiari: 21 de copii din localitățile Laslea (jud SB), Seleuș (MS), Valchid (SB)

Perioada de implementare a proiectului:15.11.2022-15.08.2023

Love Light Romania

Parteneriatul cu Love Light Romania pentru Jacodu Children’s Project există încă din anul 2017. Proiectul asigură suport de tip after-school în cadrul unui centru educațional, pentru 40 de copii provenind dintr-o comunitate săracă din satul Jacodu, com. Vețca, jud. Mureș. În luna septembrie a acestui an, le-am oferit sprijinul financiar necesar pentru desfășurarea acestui proiect și în anul școlar 2021-2022.

Beneficiari: 40 copii

Perioada de implementare a proiectului: 15.10.2021-15.06.2022