Noutăți
Te ținem la curent cu ultimele știri și îți dăm detalii despre proiectele noastre.
Hai la Olimpiadă! 2024-2025 (infografic)
Descoperă informațiile esențiale despre programul Hai la Olimpiadă! anul școlar 2024-2025, prezentate într-un infografic.
Citește mai mult ...Hai la Olimpiadă! ediția 2023-2024
Am încheiat a 11-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!” în anul școlar 2023-2024, dedicat pregătirii elevilor pentru performanță academică. Anul acesta, în cadrul „Hai la Olimpiadă!” au funcționat 34 de centre de pregătire, în 17 orașe din România. Aceste centre au devenit hub-uri în care elevii pasionați de matematică, fizică și informatică au ocazia să învețe de la unii dintre cei mai buni profesori din țară.
Citește mai mult ...Hai la Olimpiadă! 2023-2024 (infografic)
Informațiile esențiale despre programul Hai la Olimpiadă! an școlar 2023-2024, prezentate într-un infografic detaliat.
Citește mai mult ...Au început înscrierile „Hai la Olimpiadă!”, an școlar 2023-2024
Am deschis înscrierile pentru cea de-a XI-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!”, elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie până pe data de 10 octombrie. În anul școlar 2023-2024 vom avea 35 de centre de pregătire pentru performanță în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Oradea, Piatra-Neamț, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.
Citește mai mult ...Calificarea echipelor românești la International Collegiate Programming Contest
Am sprijinit și anul acesta echipele de studenți pentru participarea la International Collegiate Programming Contest.
Citește mai mult ...Au început înscrierile la „Hai la Olimpiadă!”, programul dedicat pentru pregătirea elevilor pasionați de matematică, fizică sau informatică
Fundația Nouă ne pasă a deschis înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!”. Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie până pe data de 11 octombrie
Citește mai mult ...Elevii care vor să facă performanță sunt susținuți, de nouă ani, prin proiectul Hai la Olimpiadă! finanțat de retailerul online eMAG
Elevii care vor să facă performanță sunt susținuți, de nouă ani, prin proiectul Hai la Olimpiadă! finanțat de retailerul online eMAG
Citește mai mult ...Începerea înscrierilor pentru programul Hai la Olimpiadă!
Programul Hai la Olimpiadă! continuă și în anul școlar 2021-2022 prin susținerea a 53 de centre de pregătire pentru performanță organizate pentru copiii din sistemul public de învățământ care vor să se pregătească la un nivel competitiv la matematică, fizică și informatică.
Citește mai mult ...Fundația eMAG continuă pentru al VIII-lea an consecutiv programul Hai la Olimpiadă!
UPDATE: La data de 1 septembrie 2021 Fundația eMAG a devenit Fundația Nouă ne pasă. În perioada 7 – 30 septembrie 2020, vă puteți înscrie copilul la centrul de pregătire pentru materia de care este pasionat. Pentru centrele în care nu s-au ocupat toate locurile, am prelungit perioada de înscrieri până...
Citește mai mult ...Programul sesiunilor de pregătire în anul școlar 2019-2020
Alături de partenerul de încredere BCR și 377 dintre cei mai buni profesori din țară, continuăm pentru al șaptelea an consecutiv programul Hai la Olimpiadă! Față de anul trecut, rețeaua s-a extins de la 34 la 52 de centre, aflate în 26 orașe.
Citește mai mult ...Vino în echipa Hai la Olimpiadă! O campanie inițiată de Fundația eMAG, cu sprijinul BCR
În perioada 2 – 23 septembrie 2019, vă puteți înscrie copilul la centrul de pregătire pentru materia de care este pasionat, iar pentru admitere el va susține o testare între 27 septembrie și 1 octombrie. Mai multe detaii...
Citește mai mult ...Hai la Olimpiadă! desemnat de ANIS Programul Anului în domeniul educației
Programul Hai la Olimpiadă! a câștigat premiul Education Program of the Year la Gala ANIS. 31 de centre de pregătire sunt implementate de Fundația eMAG (în prezent Fundația Nouă ne pasă) în 16 orașe din țară, în care 4.500 de copii se pregătesc cu cei mai buni profesori de matematică, fizică și informatică și au rezultate excelente, inclusiv la…
Citește mai mult ...Programul Hai la Olimpiadă! susține organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018
Olimpiada Internațională de Matematică, una dintre cele mai prestigioase competiții din domeniul științelor, se va desfășura în acest an, în România la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a organizat vineri, 26 ianuarie, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Educației Naționale, Petru Andea şi a peste 100 de cadre didactice din …
Citește mai mult ...Infogim – un concurs pentru elevii pasionați de informatică
Duminică, 19 noiembrie 2017, de la ora 9:00, va avea loc concursul „Infogim” organizat de Centrul de Pregătire pentru Performanță la Informatică din Iași în cadrul programului Hai la Olimpiadă! Competiția se adresează elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII) și constă în rezolvarea a două probleme (per clasă). Nivelul de dificultate al subiectelor este similar cu …
Citește mai mult ...Încep înscrierile în centrele de pregătire HAI LA OLIMPIADĂ!
Programul „Hai la Olimpiadă!”, inițiat de Fundația eMAG și sprijinit de BCR își extinde rețeaua centrelor gratuite de pregătire la Matematică, Informatică și Fizică și ajunge la un număr de 30 de centre, în 16 orașe din țară. În perioada 11-24 septembrie, elevii pasionați de una dintre cele trei discipline se pot înscrie online …
Citește mai mult ...Elevii români au format cea mai bună echipă din Europa și s-au clasat în primele 5 din lume la Olimpiada Internațională de Fizică 2017
Lotul olimpic de fizică al României a obținut și anul acesta rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Fizică, IphO 2017, desfășurată în perioada 16-24 iulie în Indonezia – elevii români se întorc acasă cu patru medalii de aur și una de argint. Profesorii care au însoțit lotul național de fizică sunt Adrian Dafinei și Delia …
Citește mai mult ...Olimpiada Internațională de Matematică 2017 – Echipa României a obținut 3 medalii de argint, 2 de bronz și o mențiune
Cea de-a 58-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică s-a desfășurat în perioada 12-23 iulie în Rio De Janeiro, Brazilia, unde au participat echipe din 110 țări. Elevii români din lotul național de matematică au obținut 5 medalii și o mențiune: Filip Alexandru Ion – medalie de argint (24 de puncte), elev la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” …
Citește mai mult ...O medalie de aur și trei de argint pentru România la Olimpiada Europeană de Fizică
Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfășurată între 20 și 24 mai la Tallin, în Estonia, se întorc acasă cu o medalie de aur și trei de argint. Echipa care a reprezentat România la Olimpiadă s-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, susținut de Banca Comercială Română …
Citește mai mult ...Pregătire și impact
Petru Trîmbițaș este student în anul III la specializarea informatică în cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Petru a fost olimpic national – în liceu a obținut de două ori mențiune la faza națională a olimpiadei de informatică și, din 2016, este profesor pregătitor în centrul de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă! – Info, …
Citește mai mult ...Aur și argint pentru România la Olimpiada Asiatică de Fizică
Elevii români care au participat la Olimpiada Asiatică de Fizică – APhO, desfășurată între 1 și 9 mai la Yakutsk, în Federația Rusă, au reușit să obțină rezultate de excepție: o medalie de aur și două de argint. Pregătirea elevilor români care au făcut parte din echipa României a fost susținută de Banca Comercială Română …
Citește mai mult ...Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) România a obținut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz – Ohrid, Macedonia, 2017
În perioada 2–7 mai 2017, s-a desfășurat în Ohrid, Macedonia, a 34-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2017). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu, până la șase elevi din fiecare țară, cu vârsta până în douăzeci de ani. BMO poate fi organizată numai într-una din țările membre și numai țările …
Citește mai mult ...Catalysts Coding Contest la Iași
31 martie a fost o zi foarte importantă pentru echipa centrului „Hai la Olimpiadă!”, informatică, Iași. Pentru prima dată, Iașiul a găzduit un hub Catalysts Coding, iar echipa centrului a fost implicată în organizare și a contribuit la elaborarea problemei de concurs. Catalysts Coding Contest este deja un concurs de tradiție, prima sa ediție având …
Citește mai mult ...Power to Empower – EmpowerSoft 2017
De ce EmpowerSoft? Pentru că vrem să încurajăm, pentru că ne plac oamenii pasionaţi de ceea ce fac, pentru că ne plac provocările şi pentru că un concurs este o cale spre cunoaştere. (profesor Alice Georgescu) Și pentru că și noi ne dorim să contribuim la dezvoltarea școlii românești de programare și în acest an, …
Citește mai mult ...Pregătire și performanță pentru elevii de gimnaziu
Paul Diac a fost olimpic international la informatică și a lucrat pentru Amazon.com, Facebook și Twitter. Din 2015, este coordonatorul Centrului de Pregătire pentru Performanță Hai la Olimpiadă! (Iași) și pregătește elevii de gimnaziu pentru concursurile de informatică. Paul a fost invitatul emisiunii Videoteca Excdelenței și a povestit publicului despre importanța pregătirii pentru performanță:
Citește mai mult ...Întâlnirea cu Elon Musk
Au trecut aproape 3 săptămâni de la eveniment și… încă nu îmi vine să cred! Am câștigat locul 1 pentru inovație la concursul organizat de Elon Musk! (Denis Tudor) Pe Denis Tudor l-am cunoscut în ianuarie 2016 când, împreună cu Sorin Vasile, colegul lui de echipă, ne-au vizitau și ne-au povestit despre concursul SpaceX, concurs …
Citește mai mult ...Informatică și implicare – elevi pentru elevi!
Și în acest an, conform tradiției, susținem organizarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigoire Moisil”. Concursul de desfășoară în perioada 25.01.2017-07.05.2017 și își propune să contribuie la dezvoltarea comunității elevilor pasionați de informatică. Concursul a fost conceput pe formatul ACM-ICPC (International Collegiate Programing Contest) fiind singurul concurs pe echipe din România adresat elevilor de liceu. …
Citește mai mult ...Antrenamente pentru performanță
Antrenamentul pentru performanță, în orice domeniu, nu este, cu siguranță, unul ușor! Nici antrenamentul pentru performanța în domeniul informaticii nu face excepție! În fiecare zi, copiii care obțin rezultate foarte bune la concursuri, se antrenează pentru a face față probelor de algoritmică și de programare. Și antrenamentul începe devreme, de la vârste fragede. …
Citește mai mult ...Hai la Olimpiadă!, Info, Iași la tabăra de programare de la Moscova
Studenții Facultății de Informatică din Iași (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”) participă, în perioada 8 – 18 noiembrie 2016 la tabara de pregătire Moscow International Workshop ACM ICPC 2016 gazduită de Moscow Institute of Physics and Technology – MIPT. Cei trei reprezentanți ai echipei: Valeriu Motroi Cristian, Vintur Alexandru Ionita și Sebastian Buruiana (antrenor) contribuie la pregătirea elevilor din Centrul Hai la …
Citește mai mult ...Ce au în comun Twitter, Facebook și „Hai la Olimpiadă!”?
Paul Diac a fost olimpic internațional la informatică și a obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de programare și algoritmică. Rezultatele de excepție i-au deschis lui Paul drumul către o carieră de succes și, doi ani, a lucrat în Statele Unite ale Americii pentru Facebook și Twitter. După cei doi ani, Paul a …
Citește mai mult ...Cei mai buni studenți la informatică din România s-au întâlnit la Cluj-Napoca
Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți – ONIS a avut loc în perioada 23-25 septembrie la Cluj Napoca, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Aceasta a fost treia ediție a competiției anuale la care participă cei mai buni studenți la informatică din România. Scopul concursului este de a realiza legătura între Olimpiada Națională de Informatică pentru …
Citește mai mult ...Din culisele olimpiadelor – Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului
Diana-Gabriela Oprea se pregătește în Centrul Hai la Olimpiadă! – fizică, Buzău, Centru coordonat de dna. prof. Virginia Mîndruță-Tănăsescu. În august 2016, a participat la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad — IESO), desfăşurată în localitatea japoneză Tsu și a obținut medalia de bronz. Gabriela se pregătește să iși reia pregătirea …
Citește mai mult ...Se redeschid centrele gratuite de pregătire „Hai la Olimpiadă!”
În curând, vor începe cursurile la centrele gratuite de pregătire „Hai la Olimpiadă!”. Elevii care doresc să învețe mai multă matematică, informatică sau fizică se pot înscrie online, accesând link: ÎNSCRIERE sau direct la profesorii coordonatori. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile despre centrul la care doriți să vă înscrieți și să respectați termenul până …
Citește mai mult ...Săptămâna de cursuri la Oxford (28 august – 4 septembrie)
Între 28 august și 4 septembrie a avut loc prima ediție a școlii de vară „Oxford for Romania”. Inițiativa aparține unui grup de trei cercetători români, membri ai prestigioasei universități, care au dorit să ofere șansa unor elevi români cu mijloace materiale modeste să experimenteze o săptămână de educație la Oxford. În acest scop au …
Citește mai mult ...„Oxford for Romania”: Prima școală de vară la Oxford pentru liceenii români
Prima școală de vară organizată la Oxford exclusiv pentru liceenii din România va avea loc între 28 august și 4 septembrie. Inițiativa aparține unui grup de cercetători români, membri ai Universității Oxford, una dintre cele mai vechi și prestigioase instituții de învăţământ din lume. Dr Monica Enescu, Dr Ciprian Ploștinar și Șandor Kruk (Drd) au …
Citește mai mult ...Elevii români s-au întors acasă cu 15 medalii de la Olimpiadele Internaționale de Informatică, Matematică și Fizică
Elevii români care au făcut parte din loturile olimpice de Informatică, Matematică și Fizică s-au întors de la Olimpiadele Internaționale de anul acesta cu 15 medalii: două de aur, 11 de argint și două de bronz. Programul Hai la Olimpiadă!, inițiat de Fundația eMAG și sprijinit de BCR, a susținut pregătirea celor trei loturi olimpice. …
Citește mai mult ...Olimpiada Internațională de Informatică – Kazan, 2016
Joi, 11 august, lotul național de informatică pleacă la Kazan – Federația Rusă – pentru a participa la ediția din 2016 a Olimpiadei Internaționale de Informatică – OII. Cei patru componenți ai lotului național sunt: Andrei Popa (aflat la a doua participare, în 2015 obținând o medalie de bronz la OII și medalie de argint, …
Citește mai mult ...Pregătirea în world-class-ul programării – Tabăra de programare Petrozavodsk
Echipa Universității din București se pregătește pentru participarea la tabăra internațională de programare de la Petrozavodsk (Rusia) în perioada 22 august – 1 septembrie. Lucian Bicsi, Valentin Hărșan și Andrei Bălțatu sunt studenți ai Facultății de Matematică și Informatică și pregătirea lor este coordonată de Mihai Calancea, antrenor ACM. Tabără din Rusia precede finala mondială …
Citește mai mult ...Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) – România – 5 medalii de argint şi 1 medalie de bronz
În perioada 6 – 16 iulie 2016, Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong a găzduit a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică – OIM cu 110 ţări participante, România și Bulgaria fiind singurele țări participante la toate edițiile OIM. Și la această ediție a OIM, reprezentanții României au obținut rezultate foarte bune: …
Citește mai mult ...Lotul olimpic de fizică al României, medaliat cu aur și argint la Olimpiada Internațională
Elevii din lotul olimpic de fizică al României se întorc azi, 17 iulie de la Olimpiada Internațională de fizică (IPhO) cu cinci medalii – două medalii de aur și trei de argint. Dan Ștefan Eniceicu a obținut medalia de aur cu un punctaj excepțional – 44/50 puncte la proba teoretică și punctajul maxim la proba …
Citește mai mult ...Cum să faci un scenariu science fiction să devină realitate
Pe Denis Tudor l-am cunoscut în ianuarie 2016 când, împreună cu Sorin Vasile, colegul lui de echipă, ne-au vizitau și ne-au povestit despre concursul SpaceX, concurs la care urmau să participe în Texas. Vizionarul Elon Musk, fondatorul Tesla, și-a propus să construiască Hyperloop, un tub mare, depresurizat, care propulsează o capsulă cu materiale sau cu …
Citește mai mult ...Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), 6 – 16 iulie 2016, Hong Kong, China
În perioada 6-16 iulie se desfăşoară la Hong Kong, China, a 57-a Olimpiadă Internațională de Matematică, pentru elevii de liceu. Anul acesta s-au înscris în competiţie 616 elevi din 117 ţări. Concursul propriu-zis are loc la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong. Echipa României este compusă din: Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu …
Citește mai mult ...Balcaniada de Informatică pentru seniori – Din lot în comisia de evaluare
În perioada 27 iunie – 3 iulie, totul olimpic de informatică al României a participat la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia. Competiția a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Fundația eMAG a sponsorizat pregătirea lotului care …
Citește mai mult ...Informatica, performanța și comunitatea
În 2003, un grup de elevi și studenți pasionați de informatică au decis că au nevoie de un spațiu în care să se poată pregăti mai bine decât la școală, așa că și l-au creat. Astfel a apărut Infoarena, o comunitate a celor pasionați de programare. Pe lângă sesiunile de pregătire și problemele online, una …
Citește mai mult ...Se redeschid centrele gratuite de pregătire „Hai la Olimpiadă!”
În curând, vor începe din nou cursurile la centrele gratuite de pregătire „Hai la Olimpiadă!”. Elevii care doresc să învețe mai multă matematică, informatică sau fizică se pot înscrie online, accesând link-ul din subsolul paginii. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile despre centrul la care doriți să vă înscrieți. CENTRE DE PREGĂTIRE „HAI LA …
Citește mai mult ...Cum e să fii olimpic?
Pentru Alex, nu contează câte probleme rezolvă, ci cât de bine le rezolvă în raport cu ceilalți. Andrei preferă să nu se pregătească imediat înaintea unei competiții importante, ci în restul timpului. Rareș și-ar dori ca, după facultate, să deschidă o firmă în România. Valentin se gândește mai mereu la probleme de programare și nu …
Citește mai mult ...Sfârșit de an școlar: centre de pregătire, laboratoare și olimpiade
Zilele trecute, la centrele de pregătire pe care le susținem au avut loc ultimele cursuri înainte de vacanța de vară. Dacă în anul școlar 2013-2014 ne bucura succesul celor trei centre de pregătire pe care le susțineam în București (la matematică, informatică și fizică), acum satisfacția a crescut exponențial – intrăm în vacanța școlară cu …
Citește mai mult ...De la centrele de pregătire, la Olimpiadă
Primul an școlar în care am extins centrele de pregătire în mai multe orașe din țară se încheie, așa cum speram, cu rezultate foarte bune: dintre cei 1200 de copii care au beneficiat de pregătire gratuită în centrele din București, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara, aproximativ 130 s-au calificat la Olimpiadele Naționale, iar o parte …
Citește mai mult ...Computere noi pentru laboratoarele de informatică – am extins acțiunea în Ploiești
Scriam într-un articol mai vechi că, așa cum sportivii de top au nevoie de echipamente de top, la fel și copiii talentați la informatică au nevoie de computere performante. Anul trecut, le-am venit în ajutor prin dotarea a trei laboratoare de informatică din București cu computere noi, echipate adecvat. Acțiunea a venit ca sprijin pentru …
Citește mai mult ...Să înveți de la cei mai buni – MIPT Programming Training, 12-22 noiembrie 2014
Echipa Universității din București s-a calificat și anul acesta la finala mondială a concursului internațional de programare ACM ICPC. Cu un nivel de dificultate mult peste cel al Olimpiadei Internaționale de Informatică, ACM ICPC aduce împreună cele mai bune echipe din lume, atât la concurs, cât și în taberele de pregătire care îl preced. – …
Citește mai mult ...Centrele de pregătire se extind în țară
În anul școlar 2014-2015, începem extinderea centrelor de pregătire și în celelalte orașe mari din țară. Aici puteți urmări noutățile legate de începerea cursurilor. — – – – – La Timișoara au început cursurile de pregătire pentru performanță la matematică. Există câte o grupă pentru fiecare clasă, începând cu clasa a V-a și terminând cu clasa …
Citește mai mult ...Ultimul concurs școlar al anului
Pentru copiii pasionați de matematică, luna noiembrie înseamnă participarea la concursul Laurențiu Panaitopol. Anul acesta, competiția a avut loc pe 22 noiembrie și a ajuns la a șaptea ediție. După Olimpiadele Naționale, este evenimentul cu cea mai mare participare și este singurul de această dimensiune din primul trimestru școlar. Suntem parteneri ai acestui concurs încă …
Citește mai mult ...Un weekend activ de octombrie
În weekendul care a trecut, în București s-au organizat două competiții internaționale la cel mai performant nivel: Colegiul Național Tudor Vianu a fost gazda Romanian Masters of Physics and Informatics, la care participă anual echipele de liceeni clasate pe primele locuri la Olimpiadele Internaționale și, în același timp, Universitatea Politehnica a organizat etapa regională (pentru Sud-Estul …
Citește mai mult ...Reîncep cursurile la centrele de pregătire!
Odată cu anul școlar, demarăm din nou activitatea centrelor de pregătire din București. – FIZICĂ: Sâmbătă, pe 4 octombrie, vor începe cursurile la centrul de pregătire, dedicat tuturor elevilor interesați, înscriși în sistemul de învățământ de stat în clasele a VI-a – a XII-a. Înscrierea se poate face făcând click și completând acest formular. – Update: …
Citește mai mult ...Întâlnire cu Olimpicii – 24 iulie 2014
I-am premiat pe câștigătorii olimpiadelor internaționale de anul acesta în cadrul celei de-a treia ediții a Întâlnirii cu Olimpicii. Ca și în anii precedenți, toți cei 15 membri ai loturilor naționale de matematică, informatică și fizică au câștigat câte o medalie la olimpiadele internaționale. Alături de copii i-am premiat și pe profesorii care i-au pregătit, iar …
Citește mai mult ...De ce avem nevoie de robotică – World Robot Olympiad 2014
Săptămâna trecută am avut emoții, dar dintre cele bune: copiii din București care beneficiază de centrele de robotică pe care le finanțăm din aprilie au participat pe 14 iunie la etapa regională a concursului World Robot Olympiad. – Ne-a făcut plăcere ca, pe lângă derularea centrelor de pregătire, să susținem și organizarea concursului, pentru că …
Citește mai mult ...Olimpiadele Naționale de matematică, informatică și fizică 2014
Anul acesta, ca și anul trecut, ne-am implicat în organizarea olimpiadelor naționale cu intenția de a le sublinia unicitatea. Vedem în aceste evenimente cea mai importantă întâlnire a copiilor performanți din țară și dorim ca ele să devină o țintă pentru cât mai mulți dintre ei. – – În 2012 ne-am propus să susținem performanța în …
Citește mai mult ...Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți – prima ediție!
Anul trecut am susținut cu entuziasm pregătirea echipei Universității București pentru participarea la concursul de programare ACM ICPC. Pe parcurs, am discutat cu coordonatorii echipelor posibilitatea organizării unei olimpiade pentru studenți, pentru a consolida sistemul de pregătire și a ridica nivelul concurenților. Nu în ultimul rând, este important ca acești tineri să se întâlnească periodic …
Citește mai mult ...Roboți și algoritmi
Limba română este plină de expresii interesante și, nu de puține ori, savuroase. – „Câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia.” – oare câți dintre noi au reușit să-și rețină zâmbetul înțelegând în această vorbă ironia la adresa celor care nu se pricep să aibă grijă de ei înșiși? – Sau „a …
Citește mai mult ...Computere noi pentru Colegiul Tudor Vianu – Nouă ne pasă cum se pregătesc copiii buni la informatică
Vă puteți imagina echipa națională de fotbal jucând la antrenamente cu teniși de Drăgășani? Ceva nu se leagă, nu e așa? Dacă însă vom muta obiectivul – și insistăm să o facem – de pe terenul de fotbal spre zona unde se țin antrenamentele pentru performanța școlară la informatică, o să vedeți exact un astfel …
Citește mai mult ...Centre de pregătire – fizică, matematică și informatică
După un an de implicare pentru susținerea și stimularea performanțelor școlare, am ajuns la câteva concluzii: – – există un număr semnificativ de copii care doresc să se pregătească peste nivelul la care se lucrează la clasă; – există, pe de altă parte, o anumită categorie de profesori care își practică meseria cu pasiune și …
Citește mai mult ...Întâlnire cu olimpicii 2013
A trecut aproape un an de la prima noastră acțiune – premierea medaliaților la olimpiadele internaționale de matematică, fizică și informatică 2012. Loturile naționale nu s-au dezmințit nici anul acesta. Cei 15 reprezentanți ai României la aceste competiții au câștigat în 2013 4 medalii de aur, 7 de argint și 4 de bronz. Am organizat, …
Citește mai mult ...Problemele sunt cool!
De câțiva ani încoace vorbim despre inovație și o căutăm peste tot în jurul nostru. Însă există un motiv întemeiat pentru care n-o să o întâlnim la fiecare colț de stradă. Să inovezi înseamnă să ieși din zona ta de confort, să te confrunți mereu cu probleme noi și să te duci acolo unde …
Citește mai mult ...Lotul național de matematică
Am ajuns și la lotul național de matematică. După cum știți, prima olimpiadă internațională de matematică din lume a fost organizată în anul 1959, în România. Anul acesta, însă, copiii merg să concureze în Columbia, între 18 și 28 iulie. – Marius Bocanu, 17 ani, clasa a X-a, din Pitești „Client fidel” al lotului restrâns, …
Citește mai mult ...Lotul național de fizică
Episodul 2 din seria „Să (ne) cunoaștem olimpicii” ne duce către lotul național de fizică. – Tinerii fizicieni se pregătesc pentru Olimpiada Internațională care anul acesta va avea loc la Copenhaga, Danemarca, între 7 și 15 iulie. – Cristian Frunză, 17 ani, clasa a X-a, din Pașcani În clasa a IX-a, a câștigat locul II …
Citește mai mult ...Lotul național de informatică
Pentru că se apropie olimpiadele internaționale, vrem să vă facem cunoștință cu membrii loturilor naționale de anul acesta. Începem astăzi cu informatica. Olimpiada internațională de informatică se va desfășura între 6 și 13 iulie 2013, în Brisbane, Australia, iar România va fi reprezentată de: Rareș Buhai, 17 ani, clasa a X-a, din Bistrița Rareș …
Citește mai mult ...Ce s-a mai întâmplat de la Olimpiadele Naționale
Am încheiat articolul precedent urându-le succes elevilor excepționali selectați pentru olimpiadele internaționale de matematică, fizică și informatică. A le ține pumnii a însemnat pentru noi mai mult decât să le transmitem gândurile noastre bune – ne-am implicat prin asigurarea unor mai bune condiții de lucru, atât pentru copii cât și pentru profesorii pregătitori. La informatică …
Citește mai mult ...Bitdefender susține performanța în educație
În perioada 8 aprilie – 3 mai, la orice licență retail Bitdefender cumpărată, 10% din valoarea produsului va fi donată Fundației eMAG. Mulțumim Bitdefender pentru că au devenit partenerii noștri în susținerea performanței în educație!
Citește mai mult ...De ce ne interesează Olimpiadele Naționale
Săptămâna trecută am fost la Olimpiadele Naționale de Matematică, Fizică și Informatică. Ne-am dus ca să participăm la festivitățile de premiere și ca să organizăm petrecerile de final pentru olimpici. – – Intenția noastră a fost ca noi să fim cei care oferă premiile, însă ne-am întors cu sentimentul că de fapt noi am fost …
Citește mai mult ...Olimpiadele Naționale 2013
Pentru copii a început ieri săptămâna în care școala e altfel. Asta înseamnă că în loc să stea în clasă, copiii merg la muzee, vizitează facultăți sau primesc vizitele unor profesori din facultate etc., într-un cuvânt învață altfel. Cei mai buni dintre ei, însă, nu participă la aceste activități pentru că sunt plecați la Olimpiadele …
Citește mai mult ...Romanian Master of Science la Colegiul Tudor Vianu
Am fost ieri la deschiderea evenimentului „Master of Science” de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu. Sună ca și cum ar fi vorba despre o acțiune a colegiului bucureștean pentru elevii săi, dar de fapt este vorba despre un concurs internațional cu un nivel superior olimpiadelor internaționale pentru elevi. – Povestea Master of Science …
Citește mai mult ...Concursul de programare ACM ICPC
Există o tradiție a olimpiadelor internaționale de matematică, fizică și informatică despre care știe (aproape) toată lumea. Dar sunt și câteva aspecte care au rămas până acum în umbră – de exemplu puțină lume știe că primele două ediții ale Olimpiadei Internaționale de Matematică s-au ținut în România în 1959 și 1960 (practic noi am inventat genul …
Citește mai mult ...Echipa Unversității București la finala ACM ICPC 2013
Povesteam într-un articol precedent despre concursul internațional de programare ACM ICPC și despre studenții care vor să facă performanță în programare. Mai spuneam și că, de obicei, echipele studențești care participă la această competiție sunt formate din foști medaliați ai olimpiadelor internaționale. Ceea ce n-am spus este că există și câteva echipe românești care se antrenează …
Citește mai mult ...Despre competiție și performanță
Ați jucat vreodată șah cu calculatorul? Sau orice alt joc? Oricât de bun ar fi programul calculatorului și oricât de provocatoare ar fi partida, la sfârșit tot rămâi cu impresia că lipsește ceva… Iar ceea ce lipsește este chiar adversarul, energia celuilalt cu care vrei să te măsori. Concursul este cea mai bună motivație …
Citește mai mult ...Concursul Laurențiu Panaitopol
Am fost sâmbătă, 24 noiembrie, să oferim câteva premii la concursul de matematică Laurențiu Panaitopol. Acest eveniment adună 500 de copii din toată țara și este totodată o etapă de calificare la lotul național pentru cei care doresc să participe la olimpiada internațională de matematică. Este organizat de Colegiul Spiru Haret, alături de Societatea de …
Citește mai mult ...„Hai la Olimpiadă” – cunoaște-i pe medaliați!
I-am premiat pe 24 octombrie pe copiii care au câștigat medalii în 2012 la olimpiadele internaționale – mate, fizică și info. Cu ocazia asta i-am și cunoscut puțin și trebuie să spunem că ne-am simțit… special în cele câteva ore pe care le-am petrecut împreună. Sunt spontani, plini de viață și cu personalitate. Vrem să-i cunoașteți și …
Citește mai mult ...Fundația eMAG – Hai la Olimpiadă!
Pe 24 octombrie, Fundația eMAG i-a premiat în cadru festiv pe medaliații 2012 la olimpiadele internaționale de informatică, matematică și fizică. Fiecare dintre cei 15 medaliați a primit câte un ultrabook HP, echipamente oferite de eMAG și Microsoft România. Anul acesta, România a obținut 6 medalii de aur, 6 medalii de argint și 2 …
Citește mai mult ...